Broskyňový zákusok so želatinou
Suroviny:
- 5 vajíčok
- 5 PL voda
- 5 PL cukor
- 5 PL polohrubá múka
- 2 zlaté klasy
- 3 ks želatíny
- sirup
- voda broskyňový kompót
Postup:
Rozdelíme si žĺtka od bielok. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom, vodou a polohrubou múkou. Nakoniec primiešame žĺtka. Cesto dáme na vymastený, múkou posypaný plech. Pečieme na 180° asi 15 minút. Keď je cesto vychladnuté, poukladáme naň nakrájané broskyne, šťavu dáme do nádoby, prileje sirup podľa chuti a do 1L doleje vodu. Väčšiu polovicu dáme variť. V druhej polovici rozmiešame zlaté klasy a želatínu. Do vriaceho vlejeme zmes a varíme 2-3 minúty, kým nezhustne, potom odstavíme.Necháme chladnúť za občasného miešania. Ešte letné vylejeme na koláč, potom dáme do chladničky stuhnúť.
Dobrú chuť!