Broskyňový zákusok so želatinou

07.04.2014 11:22

Suroviny:

  • 5 vajíčok 
  • 5 PL voda 
  • 5 PL cukor 
  • 5 PL polohrubá múka 
  • 2 zlaté klasy 
  • 3 ks želatíny 
  • sirup
  • voda broskyňový kompót 

Postup: 

Rozdelíme si žĺtka od bielok. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom, vodou a polohrubou múkou. Nakoniec primiešame žĺtka. Cesto dáme na vymastený, múkou posypaný plech. Pečieme na 180° asi 15 minút. Keď je cesto vychladnuté, poukladáme naň nakrájané broskyne, šťavu dáme do nádoby, prileje sirup podľa chuti a do 1L doleje vodu. Väčšiu polovicu dáme variť. V druhej polovici rozmiešame zlaté klasy a želatínu. Do vriaceho vlejeme zmes a varíme 2-3 minúty, kým nezhustne, potom odstavíme.Necháme chladnúť za občasného miešania. Ešte letné vylejeme na koláč, potom dáme do chladničky stuhnúť. 

Dobrú chuť!